04 Apr
04Apr

Vellykket påskecamp i Lørenskog ishall og besøk fra en ung lovende spiller som for øyeblikket ligger inne som draft prospect til NHL!


Da har vi kommet oss igjennom 2 av 3 dager under årets påskecamp. Barn og unge i alderen fra 9 til 19 år er representert denne gangen. Spesielt gledelig at noen av de eldre juniorene i klubben også benytter seg av mulighetene. Ofte ser man at deltagelsen avtar noe når spillerne kommer opp i en viss alder, men som blant annet flere av dagens trenere i Lørenskog IK AIL er inne på så kan man egentlig ikke få nok istid og det er alltid noe man kan ta med seg fra disse campene og fylle på med i verktøykassen sin. I tillegg er det en stor inspirasjon for de yngre som ofte ser opp til de litt eldre spillerne i klubben. Vi har også med oss noen av jentene våre på årets camp, det er selvsagt også gledelig!


Det er lagt opp til et variert innhold med både is økter og off-ice økter som denne gangen er lagt til Kjenn hallen som ligger i gangavstand fra ishallen. I tillegg har vi topp servering som våre flotte damer Berit Engell og Sonja Herseth står for. Deltagerne får servert en varm lunch i tillegg til frukt under dagen.

Trener og leder konstellasjonen vi har med oss i år har en solid bredde og erfaring!


Vi har kompetente trenere fra egne aldersbestemte lag både fra guttelagene og jentelagene våre. 

Så må vi kunne fremheve noen av bidragsyterne fra denne campen da vi er så heldige å ha med oss blant annet hovedtrener for vårt A-lag Niklas Andresen. Niklas har hatt hovedansvar for A-laget som nylig er blitt klare for neste års Eliteserie! 

Vår sportssjef Peter Messa er en annen merittert person som også bidrar, en flott karriere bak seg som spiller og for øyeblikket er han sportssjef for A-lag og Junior Elite i klubben. I tillegg er han sportssjef på Wang Toppidrett Romerike, og så må vi nevne at han også innehar trenerverv i NIHF. 

Sist og ikke minst har vi vært heldige å ha med oss Tommy Jakobsen igjen på camp, Tommy som har en stor internasjonal karriere bak seg og som mange husker kom «hjem» og avsluttet i Lørenskog IK. Vi kan nevne 18 VM (verdensrekord), 3 OL, Gullpucken x2, mangeårig landslagskaptein, Norges flaggbærer under Vancouver OL i 2010. Parallelt mot slutten av karrieren og i etterkant har han lagt ned utallige timer i forskjellige trenerverv i klubben. Først for eldstesønnen sitt lag i mange år, mens han i dag er trener for yngstegutten sitt lag som spiller i Lørenskog. Dette er stor respekt og det fortjener en oppmerksomhet.


I tillegg til de nevnte så er det altså flere solide bidragsyterne og mer om dette kan du lese HER.


Herunder ser vi bilde fra off-ice økten i Kjennhallen på mandag fra gruppe 1, ledet av Grzegorz Rostkowski:

Herunder ser vi bilder fra siste is-økten i dag fra gruppe 2, ledet av Tolga Tikir:Under årets påskecamp har vi som nevnt med oss noen av våre eldre spillere, men vi er også så heldige at vi har med oss noen deltagere som er tilbake på en liten visitt i påskeferien. Deriblant 2 som har kommet helt fra USA/Canada!En av keeperne våre under campen er Anders Smith som er født 2004. Han kommer fra Nordby (Rælingen) og har spilt hele livet sitt i Lørenskog før han flyttet til USA etter ungdomsskolen for å følge sin drøm.

En annen som er hjemme på besøk og er med oss i en kombinert rolle som deltager/gruppeleder er Aron Jessli som kommer fra Fjellhamar. I likhet med Anders så er Aron født i 2004 og har spilt for Lørenskog i hele livet sitt, men han reiste over enda litt tidligere for å følge sin drøm. 

Nylig hadde TV2 en flott artikkel om «reisen» til Aron og den kan du lese mer om HER. Som vi forstår så har Aron hatt en imponerende utvikling og det er vi i Lørenskog utrolig stolte av! Noe som også er meget imponerende er at Aron for tiden ligger inne på listen over «NHL Central Scouting Skaters In North America». I skrivende stund med rank #117. Han har allerede sikret seg kontrakt neste år med NCAA klubben Niagara University. Det skal bli svært spennende å følge med fremover!

Aron Jessli (Eliteprospects)


Herunder ser vi bilde av Aron Jessli under dagens økt:


Når vi vel er inne på det i denne artikkelen som omhandler årets påskecamp riktignok, så har vi som kjent også Petter Vesterheim inne på den Europeiske listen tilsvarende for de såkalte «EU Skaters» med plass #88. Det synes vi er behørig å nevne i anledningen! Og for å drodle videre på noe av dette så er allerede nevnte Tommy Jakobsen en sentral person bak de vi nå snakker om. 

Sammen med Stig Vesterheim så startet disse 2 opp som trenere for et nytt stort kull i Lørenskog IK fra noen år tilbake som senere ble en ren 2004 årgang, og som i dag står igjen med relativt sett mange spillere som har befestet seg både på aldersbestemte landslag og nivåer som det står stor respekt av. Noen ganger kommer det frem gode årganger som bemerker seg og 2004 årgangen er generelt god i Norge. Dette er også uttalt fra kilder i NIHF. 

Derfor er det interessant for oss på Lørenskog å se litt på hva som er årsak og hva som ligger bak 2004 årgangen hos oss som har generert såpass mange spillere som i en alder av +- 18 år (i skrivende stund) gjør det godt både i moderklubb, i andre klubber og på landslag. Dette skal vi ta for oss litt mer på et senere tidspunkt.

Vi ønsker alle deltagerne på årets påskecamp en super siste dag i morgen og vi ønsker alle sammen der ute en riktig god påske 🐣🐣🐣


Copyright © 2024 Alle rettigheter reservert - LIK
Personvern