Tilbake i føringen

(Lørenskog - Lillehammer 4-3, 2-1 i kamper). Magnus Brekke Henriksen og lagkameratene brettet opp ermene hjemme i brakka og tok tilbake ledelsen i kvartfinalen med en sterk hjemmeopptreden. 

Knut Ostun - 09.Mar 2017
Foto: Elena Fernandez

Etter ett tungt tap i Kristins Hall hvor Lørenskog virkelig viste muskler i siste periode var det duket for kamp Nr.3 i Brakka bak Metrosenteret. Det stod 1-1 i kamper før kveldens oppgjør.

1 periode:
Lillehammer har i de siste tre kampene åpnet kampen med en tidlig scoring. I kveld var rollene snudd, Darcy Zajac, hardingen fra Canada er kanskje mest mest kjent for sitt fysiske spill, men han vet å plukke poeng når det gjelder. Passningen går til Jason Krog, som løfter taket i Brakka når pucken krysser mållinja til Lillehammer, bare 1:19 ut i perioden.

En slik start er noe Lørenskog virkelig trengte! Lillehammer som fikk smake egen medisin blir litt satt ut i åpningsminuttene. De klarer etterhvert å klatre seg inn i offensiv sone. Noen sjanser ser mere farlige ut enn andre, men ett solid forsvarsspill foran Jeff Jakaitis er oppskriften på rent bur.

Som i kvartfinale kamp Nr.2 får Lørenskog flere sjanser i Powerplay men må nøye seg med 1-0 på tavla etter 20 minutter.

2 periode: 
Med friske bein entrer lagene isen klare for mere beinhard hockey. Lillehammer startet perioden i undertall etter en liten episode i sluttsekundene av første periode. Lørenskog har ikke helt klart å knekke koden til laget fra OL-byen og hører speaker'n signalisere over høyttalerene at Lillehammer er fulltallige.

Gjestene får dessverre betalt i overtall, Morley som scoret to mål i forrige kamp sørger for 1-1. Back to scratch for begge lagene. Lørenskog's Nr.9, James Sixsmith er en erfaren spiller og kan mer enn å gå fort på skøyter.

Jason Krog og Mikael Dokken med ett fantastisk pasningsspill før pucken ender opp hos Sixsmith som banker inn 2-1 med drøye minuttet igjen av perioden. Stillingen forblir 2-1 i det lagene finner veien tilbake til garderobene.

3 periode:
Ett måls ledelse er ingen trygghet i hockey, for i hockey kan målene komme fort. Klokka på tavla begynner å telle nedover i det dommer slipper pucken ned på isen. Lørenskog har ikke lagt igjen energien i garderoben og starter perioden med høyt tempo og meget godt forsvarsspill.

Gutta scoret totalt 158 mål på 45 kamper i grunnspillet, selv med blanke ark og høyt nivå på motstanderne finner de alltid åpninger.

Stefan Espeland, mannen med gullhjelmen finner en åpning etter ett pass fra Sixsmith, skuddet går forbi Bengtsberg og dommeren peker på målet, 3-1 til Lørenskog med drøye ti minutter igjen av den tredje perioden.

Det ser veldig lyst ut for hele Romerike i det Darcy Zajac drar med seg pucken inn mot Bengtsberg som biter på dragningen, Zajac er nesten bak mål men klarer å presse pucken inn fra skrå vinkel! 4-1 til Lørenskog, med 3 minutter igjen av perioden.

Gjestene klarer uheldigvis å få to kjappe mål i sluttminuttene, det siste med 1 sekund igjen på tavla. Det holder ikke for gjestene som må reise hjem i snøværet med 4-3 tap i baggen.

Neste kamp er på Fredag i Kristins Hall. Med dagens resultat trenger Lørenskog kun 2 seiere til for å gå videre til Semifinale. Kampen begynner kl.19:00, så her er det bare å ta med matpakke på turen og møte opp for å støtte gutta! Takk til alle som møtte opp og støttet gutta! Banens beste: James Sixsmith.

Tilbake mot serielederen

Marc Hagel måtte stå over helgens oppgjør mot Storhamar, men er spilleklar med i troppen som tar i mot Frisk Asker klokken 18.30 i kveld. 

Nesten 150.000 til Folkets Bidrag

Innsamlingsaksjonen Folkets Bidrag har snart brakt inn 150.000 kroner til Lørenskog Ishockeyklubb Elite. Vi takker ydmykt for alle bidrag vi har mottatt så langt og oppfordrer alle til å fortsette og dele budskapet. 

Storhamar og oktoberfest

Lørdag klokken 16.00 går årets oktoberfestkamp av stabelen. Som vanlig blir det fest og moro for både store og små - mens en beinhard utfordring venter Lørenskog-gutta på isen i brakka bak Metrosenteret. 

Kapteinen endelig kampklar

Lørenskog-kaptein Mats Trygg er meldt kampklar til søndagens oppgjør mot Kongsvinger i Lørenskog ishall. Også Martin Vaakanainen og Petter Grønstad returnerer fra skadeopphold. 

Lillehammer neste for Lørenskog-gutta

En tøff utfordring venter for Marc Hagel og resten av Lørenskog-gutta på hjemmeis torsdag kveld når Lillehammer kommer på besøk til brakka bak Metrosenteret. Billetter kan forhåndskjøpes hos TicketCo

Sponsorer

Lørenskog Ishockeyklubb AS / Lørenskog Ishockeyklubb elite

 

Postadresse:
Postboks  20
1471 Lørenskog

Besøksadresse:
Solheimveien 91
1473 Lørenskog

Organsisasjonsnummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 995 667 436
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 995 968 959

Kontonummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 1286.50.32828
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 1503.18.42856