Styrker defensiven med lokale gutter

Lørenskog-gutta Andreas Røykås Marthinsen og Martin Vaakanainen vender hjem fra henholdsvis Djurgården og IFK Arboga og er klare for moderklubben. 

Jonas Bariås - 30.May 2017
Foto: Lørenskog Ishockeyklubb

Dermed har Kenneth Larsen styrker lagets forsvarskorps med ytterligere to lokale gutter.

Røykås Marthinsen - født 1997 - og Vaakanainen - født 1994 - vil få viktige roller i moderklubbens defensive rekker kommende sesong. Deres gjenkomst til moderklubben sørger for at syv av foreløpig 10 spillere i troppen er:

Keeper: Sebastian Idoff (SWE) - Ny!
Backer (4): Mats Trygg
  Kevin Nilsen Berg - Ny!
  Martin Vaakanainen - Ny!
  Andreas Røykås Marthinsen - Ny!
Løpere (5): Jonas Djupvik Løvlie
  Magnus Brekke Henriksen
  Sebastian Johansen
  Petter Grønstad
  Patrik Vaakanainen

- Jeg er veldig klar for å komme hjem igjen. Når det ikke ble noen løsning i Sverige, var Lørenskog det eneste alternativet. Det blir spesielt å samles med alle gutta igjen. Vi har vokst opp sammen og må bare bruke det for alt det har vært. Det er i hvert fall sykt kult at vi er på samme lag, sier Røykås Marthinsen til lik.no. 

SHL og landslagsspill

19-åringen har tilbrakt de siste fire sesongene i Stockholm med tradisjonsrike Djurgården, et opphold som har gitt Lørenskog-gutten mye. Spesielt forrige sesong var innholdsrik for unggutten, som både fikk prøve seg på A-landslaget av Petter Thoresen, spille SHL for Djurgårdens A-lag, i tillegg til at han tilbrakte tre uker på Hamar under Sjur Robert Nilsens ledelse. 

- Jeg føler jeg har vokst veldig på sesongen som var, og av hele oppholdet i Sverige. Jeg dro over som 16-åring, så jeg ble jo voksen veldig fort. Som spiller føler jeg at jeg har fått utvikla spillet med puck spesielt, men jeg skulle gjerne ha fått spilt mer på seniornivå for å utvikle meg mer. Men jeg fikk kjenne på nivået i GET-ligaen for Storhamar, og det kommer jeg til å ta med meg. Målsetningen min i Lørenskog er å utvikle meg så mye som mulig, jeg ønsker å være en ledertype på isen som går i krigen og gir alt, sier Røykås Marthinsen.

GJENFORENES MED BROREN: Martin Vaakanainen. Foto: Kongsvinger Knights

Les også: Mats Trygg forlenger med Lørenskog

Det samme påpeker Vaakanainen, storebroren til Patrik som er klar for sin 2. sesong i GET-ligaen for moderklubben. Martin, som er tre år eldre, har tilbrakt de siste to sesongene for IFK Arboga. Året før spilte han en full sesong for Kongsvinger i GET-ligaen. 

- Jeg vet hva jeg kommer til, men jeg har utvikla meg mye siden jeg spilte i Norge sist. Jeg har jobbet mye for å bli raskere på skøyter, selv om jeg først og fremst er en tøff og defensiv back, sier Vaakanainen, og forteller om hvorfor han har valgt å komme hjem til moderklubben nå:

- Jeg føler timingen passer meg perfekt. Jeg kunne ha kommet tilbake før, men jeg tror ikke jeg hadde fått samme rolle i troppen som det jeg får nå. Derfor valgte jeg heller å bli værende i Sverige, så jeg fikk jobbe med svakhetene mine. Hockeyen er veldig spillende der, så man får jobbet med å håndtere puck og mobilitet, sier han.

Folkets bidrag - Status 13.07 - 104.730,-

Bidragene til innsamlingsaksjonen fortsetter å strømme på, og i denne uken har vi endelig passert første milepæl på 100.000,-.

Folkets bidrag - Status 05.07

Siden klubben lanserte innsamlingsaksjonen Folkets Bidrag har det kommet inn hele 89.230,- til klubbkassa. Vi takker ydmykt for alle bidrag!

Folkets bidrag - Status 21.06

På de fem første dagene har innsamlingsaksjonen Folkets Bidrag generert 46.400,- til klubbkassa. Tusen takk til alle som har bidratt så langt!

Larsson med videre

Alexander Larsson har skrevet under en ny toårskontrakt med Lørenskog Ishockeyklubb. Kenneth Larsen har også sikret seg signaturen til svenske Conny Strömberg og kanadiske Zach Hamill. 

Folkets bidrag - bli med på lagbygget!

Innsamlingsaksjon for Lørenskog Ishockeyklubb Elite. Klikk deg inn her for mer info - eller Vipps til 73903!

Sponsorer

Lørenskog Ishockeyklubb AS / Lørenskog Ishockeyklubb elite

 

Postadresse:
Postboks  20
1471 Lørenskog

Besøksadresse:
Solheimveien 91
1473 Lørenskog

Organsisasjonsnummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 995 667 436
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 995 968 959

Kontonummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 1286.50.32828
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 1503.18.42856