Styrker defensiven med lokale gutter

Lørenskog-gutta Andreas Røykås Marthinsen og Martin Vaakanainen vender hjem fra henholdsvis Djurgården og IFK Arboga og er klare for moderklubben. 

Jonas Bariås - 30.May 2017
Foto: Lørenskog Ishockeyklubb

Dermed har Kenneth Larsen styrker lagets forsvarskorps med ytterligere to lokale gutter.

Røykås Marthinsen - født 1997 - og Vaakanainen - født 1994 - vil få viktige roller i moderklubbens defensive rekker kommende sesong. Deres gjenkomst til moderklubben sørger for at syv av foreløpig 10 spillere i troppen er:

Keeper: Sebastian Idoff (SWE) - Ny!
Backer (4): Mats Trygg
  Kevin Nilsen Berg - Ny!
  Martin Vaakanainen - Ny!
  Andreas Røykås Marthinsen - Ny!
Løpere (5): Jonas Djupvik Løvlie
  Magnus Brekke Henriksen
  Sebastian Johansen
  Petter Grønstad
  Patrik Vaakanainen

- Jeg er veldig klar for å komme hjem igjen. Når det ikke ble noen løsning i Sverige, var Lørenskog det eneste alternativet. Det blir spesielt å samles med alle gutta igjen. Vi har vokst opp sammen og må bare bruke det for alt det har vært. Det er i hvert fall sykt kult at vi er på samme lag, sier Røykås Marthinsen til lik.no. 

SHL og landslagsspill

19-åringen har tilbrakt de siste fire sesongene i Stockholm med tradisjonsrike Djurgården, et opphold som har gitt Lørenskog-gutten mye. Spesielt forrige sesong var innholdsrik for unggutten, som både fikk prøve seg på A-landslaget av Petter Thoresen, spille SHL for Djurgårdens A-lag, i tillegg til at han tilbrakte tre uker på Hamar under Sjur Robert Nilsens ledelse. 

- Jeg føler jeg har vokst veldig på sesongen som var, og av hele oppholdet i Sverige. Jeg dro over som 16-åring, så jeg ble jo voksen veldig fort. Som spiller føler jeg at jeg har fått utvikla spillet med puck spesielt, men jeg skulle gjerne ha fått spilt mer på seniornivå for å utvikle meg mer. Men jeg fikk kjenne på nivået i GET-ligaen for Storhamar, og det kommer jeg til å ta med meg. Målsetningen min i Lørenskog er å utvikle meg så mye som mulig, jeg ønsker å være en ledertype på isen som går i krigen og gir alt, sier Røykås Marthinsen.

GJENFORENES MED BROREN: Martin Vaakanainen. Foto: Kongsvinger Knights

Les også: Mats Trygg forlenger med Lørenskog

Det samme påpeker Vaakanainen, storebroren til Patrik som er klar for sin 2. sesong i GET-ligaen for moderklubben. Martin, som er tre år eldre, har tilbrakt de siste to sesongene for IFK Arboga. Året før spilte han en full sesong for Kongsvinger i GET-ligaen. 

- Jeg vet hva jeg kommer til, men jeg har utvikla meg mye siden jeg spilte i Norge sist. Jeg har jobbet mye for å bli raskere på skøyter, selv om jeg først og fremst er en tøff og defensiv back, sier Vaakanainen, og forteller om hvorfor han har valgt å komme hjem til moderklubben nå:

- Jeg føler timingen passer meg perfekt. Jeg kunne ha kommet tilbake før, men jeg tror ikke jeg hadde fått samme rolle i troppen som det jeg får nå. Derfor valgte jeg heller å bli værende i Sverige, så jeg fikk jobbe med svakhetene mine. Hockeyen er veldig spillende der, så man får jobbet med å håndtere puck og mobilitet, sier han.

Hockeyfest i Lørenskog ishall

Lørdag ettermiddag blir det hockeyfest både på og utenfor isen når Vålerenga kommer på besøk til Lørenskog ishall. 

Hardt arbeid, ferdig snakka!

David Friedmann avgjør matchen i Sudden Death og vi tar med oss 2 poeng hjem fra DNB Arena og hjem til Brakka!

David Friedmann avgjorde kampen i Sudden Death!

Etter 6 strake tap smakte det godt med seier i kveldens oppgjør mot Stjernen! David Friedmann scoret det avgjørende målet i Sudden Death og sikret Lørenskog 2 poeng!

Schiestel og Grønstad returnerer!

Kenneth Larsen kan nå stryke Drew Schiestel og Petter Grønstad av skadelisten. Både den Canadiske backen og Grønstad er tilbake til kampen mot Stjernen! 

Skadelisten til Lørenskog gjør det tøft for Kenneth Larsen & Co!

Med en lang skadeliste og 9.plass på tabellen etter 13 kamper, har Lørenskog fått en tøff start på sesongen 17/18! 

Sponsorer

Lørenskog Ishockeyklubb AS / Lørenskog Ishockeyklubb elite