Like langt etter to

(Lillehammer - Lørenskog 4-2, 1-1 i kamper). Lillehammer slo tilbake på egen is, noe som betyr at lagene er like langt i jakten på semifinalebilletten. Neste oppgjør spilles i Lørenskog ishall på onsdag. 

Knut Ostun - 06.Mar 2017
Foto: Elena Fernandez

Etter nasjonalsang og GET-intro'n på stereoanlegget droppes pucken i Kristins Hall. Det ser nesten ut som en reprise fra Lørenskog Ishall på Lørdag, for det tar ikke mer enn 1:36 før David Morley får stå alene på bakerste stolpe. Pasningen fra Troy Rutkowski blir da enkel for Morley som skyter på direkte og sørger for 1-0 til Lillehammer.

En tøff start for Lørenskog som har hatt en tung start på begge kampene så langt. Det blir ikke lettere for gutta når Lillehammer's Fredrik Dahl scorer drøye 50 sekunder etter Morley. Med 2:24 på tavla står det 2-0 til laget fra OL-byen.

Larsen's menn har nå en tøff motbakke de må opp for å ta igjen ledelsen til vertene. Lørenskog får kampens første Powerplay, men med 1 mann mer på isen stemmer det ikke i offensiv sone. Kampbildet snur og gutta tar styringen i kampen. Lørenskog får nok ett Powerplay etter halvspilt periode. Denne gangen kjemper gutta og vinner alle de løse puckene og duellene langs vantet.

Ett enormt press og flere skudd fra blålinja ser det lysere ut, men Lillehammer klarer å ri av seg utvisningen uten at gjestene får en utligning. Lillehammer får periodens største sjanse i sluttminuttene, 1 skudd og 2 returerer stoppes av Jeff Jakaitis. 1. periode med 4 utvisninger til vertene ender i Lillehammer's favør, 2-0 etter 20 minutter.

2 periode:
Lørenskog starter perioden i overtall og får en friskere start på den andre perioden. Noe har Kenneth Larsen sagt i garderoben da både passninger og og skudd er mere presise. Lørenskog får sin femte sjanse i Powerplay 3 minutter ut i den adnre perioden.

Rask etablering og godt offensivt press men pucken er ikke i det lydige hjørnet. Med mål i 20% av Powerplay i serien er Lørenskog farlige i overtall men i sluttspillet så langt har Lillehammer nektet Lørenskog scoring. Vertene får sitt første Powerplay 5 minutter ut i den andre perioden.

Gutta fra Romerike er gode i undertall og gir ikke bort noe gratis til vertene. Lørenskog pådrar seg en ny 2 minutter med 11 sekunder igjen av den første utvisningen. Anders Grönlund er nære med ett stolpeskudd men Lørenskog får klarert.

Uheldigvis går det ikke veien i Kristins Hall, David Morley gjør som i første periode, passningen fra Stephan Vigier forlater køllebladet til Morley og i nettet bak Jeff Jakaitis. 3-0 til vertene etter 9 minutter ut i den andre perioden. 

Lillehammer har tatt styringen i kampen og nære sitt fjerde mål flere ganger, men mannen med 35 på ryggen viser klasse på samtlige av Lillehammer's sjanser. Til tross for store sjanser, tversoverpass og stolpeskudd klarer ikke Lillehammer å utnytte spill i 5 mot 3. Perioden ender med 3-0 på tavla, Lørenskog må nå finne frem esset i ermet før den tredje perioden.

3 periode:
De første minuttene av den tredje perioden starter med mye vekslende spill. Pucken flyttes fra den
ene sonen til den andre. Lørenskog gjør seg mest markert i åpningsminuttene. Etter 5 minutter kommer den eterlengtede scoringen til gutta fra Romerike.

Magnus Brekke Henriksen drar med seg pucken inn i Lillehammer's sone. Maksims Ponomarenko plukker opp pucken og spiller ett pass til Villiam Strøm, Strøm som ikke er like godt likt i Kristins Hall som for noen sesonger siden, fyrer av ett  knallhardt håndleddskudd som går rett opp i bøylen bak Christoffer Bengtsberg.

Med 3-1 på tavla ble den mørke tunellen litt lysere. Lillehammer har måttet sone 2 minutter i fryseboksen flere ganger tidligere i kveld. Med 12 minutter igjen skal Lørenskog's overtallsrekke utpå, denne gangen er det mannen som avsluttet serien med gullhjelm, Stefan Espeland utnytter trafikken foran mål og skuddet går via noen spillere og inn i nettet til Lillehammer.

Kampens bilde endres drastisk, Lørenskog ser nå muligheten til å utligne til 3-3 og vertene vet at gutta fra Romerike ikke er lette å forsvare seg mot i slike situasjoner. Lagene bruker Power breaken til å legge slagplanen klar før de siste 10 minuttene av den tredje perioden er i gang.

Alexander Larsson får en utvisning men godt forsvarspill av Lørenskog forhindrer en scoring. De siste minuttene er spenningsnivået nådd max. Kenneth Larsen vinker inn Jeff Jakaitis til fordel for 6 mann på isen.

Ett enormt press av Lørenskog i offensiv sone. Lillehammer sliter med å få pucken ut av egen sone, men etter en timeout er det Lillehammer som får betalt. Stephan Vigier skyter fra egen sone og pucken sklir over mållinja.

Kampen ender 4-2 til laget fra OL-byen, neste oppgjør er førstkommende Onsdag. Da skal kamp nr.3 spilles i Lørenskog Ishall. Det står nå 1-1 i kamper og det er nå back to scratch for begge lag. Takk til alle som møtte opp og støttet gutta. Banens beste: Jeff Jakaitis.

Billetter til kvartfinalekamp Nr.3 finner du på https://lorenskogik.ticketco.no/

Kevin Berg vender hjem

To sesonger i Manglerud Star har gitt Kevin Nilsen Berg verdifull erfaring på Norges øverste nivå. Nå vender den 20 år gamle backen hjem til moderklubben.

«Basse» og «Vaaka» blir med videre

Sebastian Johansen, som ble kåret til GET-ligaens Rookie of the Year forrige sesong, er klar for to nye år i Lørenskog-drakta. Også Patrik Vaakanainen har signert en ny toårskontrakt med moderklubben.

Sebastian Idoff klar for Lørenskog

Lørenskog-trener Kenneth Larsen har sikret seg signaturen til den svenske målvakten Sebastian Idoff (26). Dermed er sommerens aller første nysignering på plass!

Tror grepene vil styrke klubben

Kenneth Larsen innrømmer at de månedene etter sesongslutt har vært tøffe. Men Lørenskog-treneren, som har skrevet under en ny toårskonktrakt med klubben, ser mot fremtiden med et optimistisk blikk. 

En ny start

Mye har blitt sagt, og mye har blitt skrevet om Lørenskog Ishockeyklubbs elitesatsing de siste ukene. Uten konkret informasjon fra klubben har ryktene florert vilt, og det har vært en tøff periode for alle som er virkelig glad i LIK. Men er slutten her? Selvsagt ikke.

Sponsorer

Lørenskog Ishockeyklubb AS / Lørenskog Ishockeyklubb elite

 

Postadresse:
Postboks  20
1471 Lørenskog

Besøksadresse:
Solheimveien 91
1473 Lørenskog

Organsisasjonsnummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 995 667 436
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 995 968 959

Kontonummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 1286.50.32828
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 1503.18.42856

Kontortider:
Mandager - torsdager:
09.00 - 16.00
Fredager:
10.00 - 15.00

Telefon og epost:
+47 977 82 836
tore@lik.no

Lørenskog Ishockeyklubb AS
Lørenskog Ishockeyklubb elite

Postadresse:
Postboks  20
1471 Lørenskog

Besøksadresse:
Solheimveien 91
1473 Lørenskog

Organsisasjonsnummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 995 667 436
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 995 968 959

Kontonummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 1286.50.32828
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 1503.18.42856

Kontortider:
Manda