Kapteinen fortsetter i Lørenskog

Mats Trygg har vært en av de viktigste brikkene i Lørenskogs forsvarskorps de siste fire sesongene. Nå har kapteinen skrevet under en ny kontrakt med klubben.

Jonas Bariås - 25.May 2017
Foto: Nora Lundqvist

40-åringen er dermed klar for sin 24. (!) sesong på elitenivå, og det er ingen tvil om at Lørenskog-trener Kenneth Larsen har gjort en av sommerens aller viktigste signeringer. 

Larsen har allerede signalisert at klubben kommer til å satse yngre og mer på lokale spillere i sesongen som venter, noe som betyr at Tryggs erfaring og kvaliteter vil bety mer for klubben enn noen gang. 

- Jeg er i hvert fall forberedt på å få en slags bestefarrolle i laget, sier Trygg og ler. 

Lojalitet ble avgjørende

Backveteranen, som er en av de beste spillerne det norske hockeymiljøet har fostret frem igjennom historien, har spilt 194 kamper i Lørenskog-trøya siden han signerte for romeriksklubben i 2013. 

Han forteller at tiden etter sesongslutt har blitt preget av klubbens økonomiske problemer, men understreker at han har vært innstilt på å bli værende i Lørenskog. Kontrakten han har signert gjelder for sesongen 2017/18.

- Jeg kjenner en lojalitet til klubben jeg også, sier Trygg. 

- Jeg har vært her i fire år nå, og da jeg kom så jeg for meg at jeg kom til å avslutte karrieren i Lørenskog. Jeg har blitt veldig glad i klubben og har hatt det fint her, og som kaptein så må jeg si at jeg føler et ansvar. Det er litt tøffere tider, men jeg vil brette opp ermene og være med å bidra. Det har ikke vært en lett situasjon, men jeg er veldig motivert til å fortsette i Lørenskog og gleder meg til sesongen, legger han til. 

Les også: Kevin Berg vender hjem

Og selv om klubben har valgt å gå i en ny retning og satse enda mer lokalt, forsikrer Trygg om at både hans og klubbens ambisjoner er å kjempe mot de beste i GET-ligaen. 

- En viktig grunn til at jeg valgte å fortsette er at klubben fortsatt har høye ambisjoner. Det er fortsatt tidlig å si hvordan ting vil se ut, men jeg tror stallen vil forme seg bra. Vi har jo mange unge og svært lovende spillere. Laget blir nok litt annerledes sammensatt, men det blir en spennende utfordring. Så får jeg prøve å være den hjelpsomme gubben som unggutta kan støtte seg litt på, avslutter Trygg. 

FORTSETTER I RØDT: Mats Trygg er klar for sin 5. sesong i Lørenskog-drakta. Foto: Heidi Fjerdingby

Unggutta får skryt av sjefen

Kenneth Larsen er full av lovord om hvordan Andreas Røykås Marthinsen (20) og resten av de lokale ungguttene har taklet presset i seriestarten. I morgen venter en ny test for mannskapet mot Sparta hjemme i Lørenskog ishall. 

Se opphentingen mot Vålerenga

Sesongens første derby mot Vålerenga ble av den elleville sorten. Klikk her for å se alle scoringene fra derbyet i Lørenskog ishall.

En ellevill snuoperasjon

(Lørenskog - Vålerenga 5-4). Etter en blytung start på kampen vartet Lørenskog-gutta opp med en snuoperasjon av de sjeldne på hjemmeis i sesongens første derby.