Sebastian Idoff klar for Lørenskog

Lørenskog-trener Kenneth Larsen har sikret seg signaturen til den svenske målvakten Sebastian Idoff (26). Dermed er sommerens aller første nysignering på plass!

Jonas Bariås - 22.May 2017
Foto: Per Eliasson

- Jeg gleder meg virkelig til å bli en del av Lørenskog. Det blir veldig kult å få bli værende i Norge, og jeg har inntrykket av at klubben passer perfekt for meg og utviklingen min, sier Idoff, som i forrige sesong voktet buret for Manglerud Star. 

Der imponerte svensken stort, og han spilte en viktig rolle i Manglerud-laget som lenge knivet om den siste sluttspillsplassen mot Sparta. Målvakten viste ved flere anledninger at han virkelig kan stjele hockeykamper - også i Lørenskog ishall, da han i sjette serierunde i sesongen 2016/17 stod på hodet og ledet Oslo-laget til seier med sine 36 redninger. 

Les også: Kenneth Larsen om fremtiden

- Jeg hadde en morsom sesong i MS og føler jeg vokste på det. Nå er jeg klar for å starte et nytt kapittel, og jeg er veldig glad for å få muligheten i Lørenskog. Det virker som at klubben går i en litt ny retning, og det motiverer. Jeg har lyst til å være med på å gjøre det til en god reise og dra klubben i riktig retning, sier Idoff.

- Den beste helhetsløsningen

Svensken, som opprinnelig er fra Malmö, er ikke eldre enn 26 år, men har likevel rukket å bli en erfaren sisteskanse. Han spilte juniorhockey i storklubben Frölunda, hvor han også fikk prøve seg i SHL. Han har også 159 kamper i Allsvenskan, og etter en sesong i franske Briancon gikk turen altså videre til Manglerud. 

- Jeg er glad for å kunne bli værende i Norge. Jeg trives godt, og det virket som at Lørenskog kunne gi meg den beste helhetsløsningen, siden jeg kan kombinere hockeyen med jobb. 

I Lørenskog vil han også bli gjenforent med minimum én gammel kjenning. I Södertälje spilte han nemlig sammen med Jonas Djupvik Løvlie. Der var han også lagkamerat med James Sixsmith, som foreløpig ikke har signert ny kontrakt med Lørenskog. 

- Jeg hadde en god dialog med klubben, og jeg snakket en del med Sixsmith. Helheten virket å passe meg perfekt, og jeg har hørt mye godt om miljøet i klubben, så jeg tror det kommer til å bli bra. Det er mulig vi får en større underdogrolle enn Lørenskog har hatt før, men vi vil være med og sloss i toppen, sier Idoff. 

- Spennende keeper

Kenneth Larsen forteller at han er svært fornøyd med å ha sikret seg signaturen til den svenske sisteskansen. 

- Vi så hva han presterte for MS, og jeg tror Sebastian kan ta et steg opp i Lørenskog. Han er en spennende keeper som jeg tror vi kommer til å få mye glede av, og jeg er glad for at han blir med oss videre, sier Larsen. 

I tillegg til Idoff er det foreløpig kun Magnus Brekke Henriksen, Petter Grønstad og Jonas Djupvik Løvlie, samtidig som flere andre signeringer er svært nærliggende. Larsen har tidligere uttalt at klubben blant annet kommer til å satse enda mer på egne, lokale spillere. 

- Jeg stresser ikke meg lagbygget, for jeg vil heller ha de riktige spillertypene enn å gjøre noe forhastet bare fordi en spiller er i ferd med å signere for en annen klubb. Vi klarer ikke matche alle tilbud, men samtidig ønsker vi å bygge et lag som skal være med å kjempe blant de fire beste i ligaen, sier Larsen. 

Folkets bidrag - Status 13.07 - 104.730,-

Bidragene til innsamlingsaksjonen fortsetter å strømme på, og i denne uken har vi endelig passert første milepæl på 100.000,-.

Folkets bidrag - Status 05.07

Siden klubben lanserte innsamlingsaksjonen Folkets Bidrag har det kommet inn hele 89.230,- til klubbkassa. Vi takker ydmykt for alle bidrag!

Folkets bidrag - Status 21.06

På de fem første dagene har innsamlingsaksjonen Folkets Bidrag generert 46.400,- til klubbkassa. Tusen takk til alle som har bidratt så langt!

Larsson med videre

Alexander Larsson har skrevet under en ny toårskontrakt med Lørenskog Ishockeyklubb. Kenneth Larsen har også sikret seg signaturen til svenske Conny Strömberg og kanadiske Zach Hamill. 

Folkets bidrag - bli med på lagbygget!

Innsamlingsaksjon for Lørenskog Ishockeyklubb Elite. Klikk deg inn her for mer info - eller Vipps til 73903!

Sponsorer