En ellevill snuoperasjon

(Lørenskog - Vålerenga 5-4). Etter en blytung start på kampen vartet Lørenskog-gutta opp med en snuoperasjon av de sjeldne på hjemmeis i sesongens første derby. 

Lørenskog Ishockeyklubb - 15.Sep 2017
Foto: Sara Kihl

For det som etter de første 20 minuttene så ut til å skulle bli en marerittaften, endte opp med å bli en Lørenskogs mest imponerende snuoperasjoner siden opprykket til GET-ligaen i 2008. 

Vålerenga tok nemlig kommando fra start og ledet hele 3-0 da åpningsperioden bare var litt over halvveis gjennomført, takket være scoringer av Ahlholm, Lindström og Ylven. 

14 minutter ut i kampen reduserte Mats Trygg til 1-3, før Ahlholm igjen fant veien til nettmaskene bak Sebastian Idoff og sørget for at Oslo-laget igjen hadde tre måls pusterom. Med litt over to minutter igjen til pause reduserte Zach Hamill for Lørenskog med en lekker dragning - og scoringen skulle vise seg å bli en voldsom vitamininnsprøytning for rødtrøyene. 

Anført av de lokale gutta

Etter pausen tok det nemlig ikke mer enn tre minutter før Patrik Vaakanainen reduserte til 3-4, og ni minutter ut i andreperioden fyrte Kevin Nilsen Berg av et skudd som gikk via James Sixsmith og inn forbi Steffen Søberg. 

Se også: Høydepunktene fra kampen ser du her

Og drøyt to minutter før pause slo rødtrøyene til nok en gang i powerplay, ved Petter Grønstad, som sendte hjemmelaget i føringen for første gang i kampen. Dermed hadde Kenneth Larsens menn klart å gjøre akkurat som de gjorde i treningskampen mot Vålerenga i Furuset Forum: Å snu 1-4 til 5-4. 

Idoff stengte i siste

Men denne gangen skulle det altså ende annerledes. For det kom aldri noen utlikning fra Vålerenga, selv om Oslo-laget prøvde febrilsk i løpet av de siste 20 minuttene. Lørenskog-spillerne kjempet som helter, og Sebastian Idoff stod fantastisk mellom stengene og vartet opp med flere feberredninger, og var sterkt delaktig i at samtlige tre poeng ble igjen i brakka bak Metrosenteret. 

Ekstra gledelig er det å konstatere at 12 av de 22 som var med på snuoperasjonen er lokale gutter som har vokst opp i Lørenskog ishall!

Nå retter vi blikket mot søndag, hvor en tøff bortekamp mot Storhamar venter.

HERLIGE JUBELSCENER: Patrik Vaakanainen jubler etter å ha redusert til 3-4 tidlig i andre periode. Foto: Sara Kihl

Tilbake mot serielederen

Marc Hagel måtte stå over helgens oppgjør mot Storhamar, men er spilleklar med i troppen som tar i mot Frisk Asker klokken 18.30 i kveld. 

Nesten 150.000 til Folkets Bidrag

Innsamlingsaksjonen Folkets Bidrag har snart brakt inn 150.000 kroner til Lørenskog Ishockeyklubb Elite. Vi takker ydmykt for alle bidrag vi har mottatt så langt og oppfordrer alle til å fortsette og dele budskapet. 

Storhamar og oktoberfest

Lørdag klokken 16.00 går årets oktoberfestkamp av stabelen. Som vanlig blir det fest og moro for både store og små - mens en beinhard utfordring venter Lørenskog-gutta på isen i brakka bak Metrosenteret.