Sponsorer

Duket for syvende og avgjørende

(Lillehammer - Lørenskog 6-2, 3-3 i kamper). Lørenskog-gutta fikk det tungt i Kristins hall tirsdag kveld. Dermed blir det et syvende og avgjørende oppgjør i Lørenskog ishall førstkommende torsdag!

Knut Ostun - 14.Mar 2017

Før kveldens oppgjør stod det 3-2 i kamper til Lørenskog. Med seier i Kristins Hall ville Lørenskog gå videre til Semifinale, men tidligere kamper har vist at det å slå Lillehammer ikke er lett. Lillehammer scoret med 28 sekunder igjen av den tredje perioden i Brakka på Søndag, så det eneste alternativet til Lørenskog var å leve opp til slagordet: "Hardt arbeid, ferdig snakka!".

1 periode:
En ernergisk start på kampen, mildt sagt. Det er mye som står på spill for begge lag, så det å ligge på latsiden i en slik kamp fører som oftest til tap. Som i de tidligere oppgjørene er det Lillehammer som åpner kampen sterkest. Pucken dumpes inn i sonen og Lillehammer jager puck.

Elias Bjuhr har blitt ett kjent ansikt, mest p.g.a sin aggresive spillestil, viser seg tidlig i kampen etter første avblåsning. Lørenskog får kampens første Powerplay, det bygges opp ett enormt trykk i offensiv sone. Men selv med rushtrafikk foran buret til Bengtsberg står det fortsatt 0-0 i det utvisningen er over.

Kan trygt si at denne kvartfinaleserien er en smule intens, selv om det er normalt i sluttspillet ser en at det bygges opp mye gruff etter hver kamp. En spiller som ikke er redd for å takle eller spille fysisk er Lørenskog's Nr.7, Maksim Ponomarenko, som noterer seg periodens hardeste takling.

Fredrik Dahl fører pucken inn over blå, men stopper ganske så brått i skulderene til Ponomarenko. Lørenskog hadde flere store sjanser i perioden, den største må være Petter Grønstad som kommer seg inn alene sammen med Villiam Strøm, men det blir ingen ledelse.

Patrick Vaakanainen får en 2 minutters utvising for Slashing med 3 minutter igjen av første periode og Lillehammer får sitt første Powerplay. Vertene gjør som de har gjort tidligere og får kampens første mål, Anders Grönlund med ett skudd oppe i høyre hjørnet. Lillehammer går til pause med ledelse 1-0.

2 periode:
Med noen minutter i garderoben og nyvannet is har klokka begynt å telle og andre periode er i gang. Lørenskog styrer de første minuttene av perioden, i det pucken havner i Lørenskog's sone tar det ikke mange sekundene før den er på vei ut av sonen.

Troy Rutkowski gjør en kjempeglipp i egen sone og serverer pucken på køllebladet til Jonas Djupvik Løvlie som med to iskalde hender banker pucken inn mellom beina på Bengtsberg og utligner til 1-1 med 14:42 igjen av perioden.

En utrolig viktig scoring for gutta fra Romerike, å sikre plass i semifinalene i dag ville gitt noen ekstra hviledager. Med kamper annenhver dag er dette en stor påkjenning, en kan jo selv tenke seg hvordan det var for Sparta og Storhamar som spilte 217 minutter på Tirsdag. For de som ikke fikk med seg dette, satte lagene ny verdensrekord i lengste hockeykamp.

En rekord som har stått urørt i 81 år. Det er riktignok Lørenskog som har skapt mest i den andre perioden men må ned i egen sone og spille i undertall i det perioden er halvspilt. Lillehammer får ikke til det store i overtall, utenom en sjanse som så mer farlig ut enn den var.

Gutta rir av utvisningen og tar over styringen i kampen. Jacob Noer pådrar seg en utvisning og Lørenskog får en ny sjanse i Powerplay. Gleden er dessverre kortvarig, Mats Trygg må sone 2 minutter og spillet fortsetter i 4 mot 4. Dette skulle vise seg å være ett vendepunkt i kampen, for etter dette skjer det mye vendinger. Lillehammer blir fulltallig og 3 sekunder før Trygg kommer utpå, sender Jacob Noer vertene opp i 2-1 ledelse.

Når vi først er inne på kortvarig glede, er det kapteinen til Lørenskog, mannen som måtte sone 2 minutter som banker inn ett knallhardt slagskudd og utligner til 2-2, med 1 minutt og 27 sekunder igjen av perioden. David Morley får tildelt straffe etter å ha blitt hektet.

Morley scorer på straffen og drøye 30 sekunder etter straffeslaget styrer han pucken inn fra skrå vinkel og med det står det 4-2 på tavla i det lagene går til pause.

3 periode:
Bakken er lang og bratt skal det bli seier i Kristins Hall. Etter en vanskelig avsluttning på den andre perioden må Lørenskog score minst 2 mål for å sende kampen til sudden death, 3 mål for å vinne, da selvfølgelig uten å slippe inn.

Villiam strøm får 2 minutter for slashing tidlig i perioden og Lørenskog skal nok en gang kjempe mot Lillehammer, som har vært gode i Powerplay i kvartfinalene. Lørenskog rir av utvisningen og er nære en scoring der Steffen Thoresen plukker opp en puck foran Bengtsberg, men klarer ikke å sende pucken i nettmaskene.

Med drøyt ett kvarter igjen av den tredje perioden begynner det å haste litt for gutta. Spillet veksler mellom banehalvdelene Lørenskog er høyt oppe og presser backene til Lillehammer som ikke kan ta noen unødvendige sjanser.

De vet godt at Lørenskog fort kan snu kampen om de får overtaket. Med en kort powerbreak gjenstår det 10 minutter på tavla i det pucken droppes i Lørenskog's sone. Den bratte bakken blir ikke noe mindre bratt når Stefan Espeland må sette seg i fryseboksen for høy kølle.

Lillehammer's Stephan Vigier får stå alene på bakre stolpe, ett kjapt skudd etter passning fra David Morley går vertene opp i ledelse 5-2. Med 3 minutter igjen forlater Jeff Jakaitis isen og det tar ikke lang tid før Elias Bjuhr setter pucken i åpent mål og øker ledelsen til 6-2. Noen basketak i det avsluttende spilleminuttet hører hjemme i kamper som ender slik. En gir seg ikke uten kamp.

Kampen ender 6-2 til Lillehammer og det betyr at det hele skal avgjøres i Lørenskog Ishall førstkommende Torsdag den 16 Mars. Gutta trenger all den støtten de kan få, så ta med deg de du kjenner og møt opp, pucken droppes kl.19:00. Takk til alle som møtte opp og støttet gutta. Banens beste: James Sixsmith

Hjelp klubben tilbake på isen

Ingenting er kaldere enn en svart ishall 

Lørenskog Ishockeyklubb ligger syltynt an økonomisk. De mangler penger, sponsorer, tilskuere og goodwill fra sine nærmeste. Om lyset slukker i hallen, går det utover mange; elitelaget, ishockeyskolen, pensjonistene, Unified og breddeidretten i klubben. Er det virkelig dét vi ønsker? At Nedre Romerike ikke skal ha en medspiller i Get-ligaen?

Oppdatering av bud

Her oppdaterer vi budene som de kommer. 

Kampdag førstkommende lørdag.

Førstkommende lørdag kommer Storhamar på besøk, når den andre kvartfinalekampen skal spilles i Brakka bak Metrosenteret. Billetter til oppgjøret kan kjøpes her

Støtt klubben med å ha det gøy

Sommerkonserten vil være i rådhusparken den 2. Juni. Med artister som donkeyboy og Morten Abel. Vi håper selvfølgelig på at dette blir sommerens høydepunkt med god stemning, musikk, mat og drikke. 

SommerKonsert

Lørenskog Ishockeyklubb Elite, Lørenskog IF og Lørenskog hus har gått sammen om å arrangere Sommerkonserten i Lørenskog til sommeren Lørdag 2. juni.

Lørenskog Ishockeyklubb AS / Lørenskog Ishockeyklubb elite

 

Postadresse:
Postboks  20
1471 Lørenskog

Besøksadresse:
Solheimveien 91
1473 Lørenskog

Organsisasjonsnummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 995 667 436
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 995 968 959

Kontonummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 1286.50.32828
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 1503.18.42856

Kontortider:
Mandager - torsdager:
09.00 - 16.00
Fredager:
10.00 - 15.00

Telefon og epost:
+47 994 02 070
mats@lik.no

Lørenskog Ishockeyklubb AS
Lørenskog Ishockeyklubb elite

Postadresse:
Postboks  20
1471 Lørenskog

Besøksadresse:
Solheimveien 91
1473 Lørenskog

Organsisasjonsnummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 995 667 436
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 995 968 959

Kontonummer:
Lørenskog Ishockeyklubb AS: 1286.50.32828
Lørenskog Ishockeyklubb elite: 1503.18.42856

Kontortider:
Mandager - torsdager:
09.00 - 16.00
Fredager:
10.00 - 15.00

Telefon og epost:
+47 994 02 070
mats@lik.no

Utviklet av Imaker as