«Basse» og «Vaaka» blir med videre

Sebastian Johansen, som ble kåret til GET-ligaens Rookie of the Year forrige sesong, er klar for to nye år i Lørenskog-drakta. Også Patrik Vaakanainen har signert en ny toårskontrakt med moderklubben.

Jonas Bariås - 23.May 2017
Foto: Knut Ostun

I går kunne Lørenskog Ishockeyklubb presentere svenske Sebastian Idoff som sommerens første nysignering, og tirsdag fortsetter vi lagbygget med å presentere at to av klubbens egenproduserte spillere er klare for to ny sesonger i den røde drakta. 

Den unge duoen Sebastian Johansen og Patrik Vaakaninen var to av fem juniorer som ble tatt inn i A-lagstroppen av Kenneth Larsen foran sesongen 2016/17 og tok store steg igjennom året. Nå har begge bestemt at Lørenskog er det riktige stedet å være for å fortsette utviklingen.  

- Jeg er veldig fornøyd med at det har gått i orden, for jeg ville helst bli værende. Miljøet her er veldig bra, og Kenneth har ga meg mye tillit. Han er en av hovedgrunnene til at jeg ville bli værende, sier Sebastian Johansen. 

Forrige sesong ble et skikkelig gjennombrudd for 19-åringen, som produserte 17 målpoeng på 43 kamper. Han viste seg tilliten verdig og viste tidlig at han holder nivået som kreves for å prege kampene i GET-ligaen. 

- Jeg fikk spille med mange gode spillere, og etter hvert som jeg fikk mer og mer tillit økte selvtilliten også. Da turte jeg å holde mer i pucken, og det er da jeg trives best utpå isen. Men jeg er fortsatt ung og jobber for å utvikle meg videre, og håper å få en enda større rolle i laget neste sesong, sier Johansen.  

Større, sterkere, raskere

Også Vaakanainen forteller at han er glad for å ha kommet til enighet om en ny kontrakt med klubben. Den storvokste løperen, som måler 193 centimeter på strømpelesten og stiller med over 90 kilo muskler, fikk 37 kamper på øverste nivå i hans debutsesong på Lørenskogs A-lag. 

- Jeg er veldig fornøyd med to nye år i Lørenskog. Det var morsomt å få komme hjem til moderklubben og starte seniorkarrieren der, det er noe jeg har hatt lyst til siden jeg var liten. Det var et stolt øyeblikk og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier "Vaaka". 

Les også: Larsen deler noen tanker om klubbens fremtid

Han forteller videre at å resignere med moderklubben var det eneste som føltes riktig. 

- For meg var det ikke noe annet alternativ nå. Jeg føler Lørenskog er det som passer best for meg og min utvikling. Det tok litt tid å vende meg til nivået og tempoet i GET-ligaen, men det gikk bedre og bedre og jeg fikk mye tillit etter hvert. Jeg ønsker selvfølgelig å ta nye steg, så jeg trener så hardt jeg kan om dagen for å bli større, sterkere, raskere og tøffere, sier 20-åringen. 

Og i likhet med Johansen, forteller han at hovedtrener Kenneth Larsen var en av hovedårsakene til at han ville bli i Lørenskog. 

- Han er en av de beste trenerne jeg har hatt, avslutter Vaakanainen. 

Folkets bidrag - Status 13.07 - 104.730,-

Bidragene til innsamlingsaksjonen fortsetter å strømme på, og i denne uken har vi endelig passert første milepæl på 100.000,-.

Folkets bidrag - Status 05.07

Siden klubben lanserte innsamlingsaksjonen Folkets Bidrag har det kommet inn hele 89.230,- til klubbkassa. Vi takker ydmykt for alle bidrag!

Folkets bidrag - Status 21.06

På de fem første dagene har innsamlingsaksjonen Folkets Bidrag generert 46.400,- til klubbkassa. Tusen takk til alle som har bidratt så langt!

Larsson med videre

Alexander Larsson har skrevet under en ny toårskontrakt med Lørenskog Ishockeyklubb. Kenneth Larsen har også sikret seg signaturen til svenske Conny Strömberg og kanadiske Zach Hamill. 

Folkets bidrag - bli med på lagbygget!

Innsamlingsaksjon for Lørenskog Ishockeyklubb Elite. Klikk deg inn her for mer info - eller Vipps til 73903!

Sponsorer