«Basse» og «Vaaka» blir med videre

Sebastian Johansen, som ble kåret til GET-ligaens Rookie of the Year forrige sesong, er klar for to nye år i Lørenskog-drakta. Også Patrik Vaakanainen har signert en ny toårskontrakt med moderklubben.

Jonas Bariås - 23.May 2017
Foto: Knut Ostun

I går kunne Lørenskog Ishockeyklubb presentere svenske Sebastian Idoff som sommerens første nysignering, og tirsdag fortsetter vi lagbygget med å presentere at to av klubbens egenproduserte spillere er klare for to ny sesonger i den røde drakta. 

Den unge duoen Sebastian Johansen og Patrik Vaakaninen var to av fem juniorer som ble tatt inn i A-lagstroppen av Kenneth Larsen foran sesongen 2016/17 og tok store steg igjennom året. Nå har begge bestemt at Lørenskog er det riktige stedet å være for å fortsette utviklingen.  

- Jeg er veldig fornøyd med at det har gått i orden, for jeg ville helst bli værende. Miljøet her er veldig bra, og Kenneth har ga meg mye tillit. Han er en av hovedgrunnene til at jeg ville bli værende, sier Sebastian Johansen. 

Forrige sesong ble et skikkelig gjennombrudd for 19-åringen, som produserte 17 målpoeng på 43 kamper. Han viste seg tilliten verdig og viste tidlig at han holder nivået som kreves for å prege kampene i GET-ligaen. 

- Jeg fikk spille med mange gode spillere, og etter hvert som jeg fikk mer og mer tillit økte selvtilliten også. Da turte jeg å holde mer i pucken, og det er da jeg trives best utpå isen. Men jeg er fortsatt ung og jobber for å utvikle meg videre, og håper å få en enda større rolle i laget neste sesong, sier Johansen.  

Større, sterkere, raskere

Også Vaakanainen forteller at han er glad for å ha kommet til enighet om en ny kontrakt med klubben. Den storvokste løperen, som måler 193 centimeter på strømpelesten og stiller med over 90 kilo muskler, fikk 37 kamper på øverste nivå i hans debutsesong på Lørenskogs A-lag. 

- Jeg er veldig fornøyd med to nye år i Lørenskog. Det var morsomt å få komme hjem til moderklubben og starte seniorkarrieren der, det er noe jeg har hatt lyst til siden jeg var liten. Det var et stolt øyeblikk og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier "Vaaka". 

Les også: Larsen deler noen tanker om klubbens fremtid

Han forteller videre at å resignere med moderklubben var det eneste som føltes riktig. 

- For meg var det ikke noe annet alternativ nå. Jeg føler Lørenskog er det som passer best for meg og min utvikling. Det tok litt tid å vende meg til nivået og tempoet i GET-ligaen, men det gikk bedre og bedre og jeg fikk mye tillit etter hvert. Jeg ønsker selvfølgelig å ta nye steg, så jeg trener så hardt jeg kan om dagen for å bli større, sterkere, raskere og tøffere, sier 20-åringen. 

Og i likhet med Johansen, forteller han at hovedtrener Kenneth Larsen var en av hovedårsakene til at han ville bli i Lørenskog. 

- Han er en av de beste trenerne jeg har hatt, avslutter Vaakanainen. 

Hockeyfest i Lørenskog ishall

Lørdag ettermiddag blir det hockeyfest både på og utenfor isen når Vålerenga kommer på besøk til Lørenskog ishall. 

Hardt arbeid, ferdig snakka!

David Friedmann avgjør matchen i Sudden Death og vi tar med oss 2 poeng hjem fra DNB Arena og hjem til Brakka!

David Friedmann avgjorde kampen i Sudden Death!

Etter 6 strake tap smakte det godt med seier i kveldens oppgjør mot Stjernen! David Friedmann scoret det avgjørende målet i Sudden Death og sikret Lørenskog 2 poeng!

Schiestel og Grønstad returnerer!

Kenneth Larsen kan nå stryke Drew Schiestel og Petter Grønstad av skadelisten. Både den Canadiske backen og Grønstad er tilbake til kampen mot Stjernen! 

Skadelisten til Lørenskog gjør det tøft for Kenneth Larsen & Co!

Med en lang skadeliste og 9.plass på tabellen etter 13 kamper, har Lørenskog fått en tøff start på sesongen 17/18! 

Sponsorer

Lørenskog Ishockeyklubb AS / Lørenskog Ishockeyklubb elite

 

<